TRABZON- Shaanxi İl Kültür ve Turizm Departmanı tarafından düzenlenen ve 73 ülke ile bölgeden 5 binden fazla turizm ve kültür kuruluşunun katıldığı fuarın Çinli turistleri Trabzon ile buluşturma hedefinin de ilk adımı olduğu belirtildi.
TRABZON STANT AÇTI
Fuara katılım ve stant açılması, Turizm İşletmecileri ve Seyahat Acentaları Derneği (TİSAD) organizasyonuyla Kültür ve Turizm Bakanlığı, Trabzon Valiliği, Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO), DOKA, TGA ile Türk Çin Kültür Derneği’nin katkılarıyla gerçekleştirildi.
Trabzon heyetinde Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Gürkan Üçüncü, TTSO Başkan Yardımcısı Ali Haydar Baş, İl Kültür ve Turizm Müdürü Tamer Erdoğan, TİSAD Başkanı Murat Çavga, Türk - Çin Kültür Derneği Başkanı İrfan Karslı ile turizm sektörü temsilcileri yer aldı.
BAŞ: “TİCARET POTANSİYELİMIZİ DE TANITTIK”
TTSO Başkan Yardımcısı Ali Haydar Baş, Çin'in turizmde ve ticarette çok büyük bir pazar olduğunu belirterek, "Xi’an İpek Yolu Fuarı, Trabzon’un yalnızca turizm değil, aynı zamanda ticaret potansiyelini de Çin pazarına tanıtmak için büyük bir fırsat sundu. Trabzon, tarih boyunca ticaret yollarının önemli bir kavşak noktası olmuştur. Bugün de aynı misyonu modern dünyada taşımaya devam ediyor. Çin ile kurulacak ekonomik, kültürel ve turizm temelli ilişkiler, bölgemizin kalkınmasına büyük katkı sağlayacaktır. Bu önemli etkinliğe katılım sağlayarak Trabzon’un marka değerini uluslararası alanda daha da yukarılara taşımayı hedefliyoruz” dedi.
Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Gürkan Üçüncü de "Turizm, bizler için sadece ekonomik bir faaliyet değil; kültürlerin buluştuğu, anlayışın ve barışın güçlendiği bir alandır. Trabzon olarak, tarihi Sümela Manastırı’ndan Uzungöl’ün eşsiz doğasına, geleneksel el sanatlarımızdan yöresel mutfağımıza kadar çok yönlü bir turizm potansiyeline sahibiz. Aynı zamanda Çin ile olan dostane ilişkilerimizi daha da güçlendirmek ve turizm alanında ortak projeler geliştirmek arzusundayız. Xi’an ve Trabzon’un, İpek Yolu’nun iki önemli durağı olarak, tarihsel bağlarını modern iş birliklerine dönüştürmesinin tam zamanı olduğuna inanıyor ve bu doğrultuda çalışmalar yürütüyoruz” diye konuştu.
Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü Tamer Erdoğan ise "Çin Halk Cumhuriyeti Hükümeti’nin 2001 yılında Türkiye’yi resmi turizm destinasyonu olarak ilan etmesinin ardından ilişkiler her yıl gelişerek devam etti. Bu fuar sayesinde ilişkilerimizin daha da ileri bir seviyeye taşınacağına eminiz" dedi.
TİSAD Başkanı Murat Çavga ise Çin’in turizmdeki önemine dikkat çekerek, "Çin, nüfusu ve her yıl 150 milyon kişinin katıldığı turizm hareketliliği ile dünyanın dikkatini çeken dev bir pazar haline geldi. Ancak Türkiye bu pazardan yeterli payı alamamaktadır. Trabzon’umuz, doğal güzellikleri ve kültürel altyapısıyla Çinli turistler için cazip bir destinasyon olabilir" ifadesini kullandı.
Haber: Hayati AKBAŞ/
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.